Datum:

Delen:

Zoveel fietsen, zoveel keus

Related Articles

De zomer is inmiddels echt van start gegaan, goed het is nog niet officieel maar het weer is er wel naar. Dat betekent dat we weer naar buiten gaan. We houden rekening met elkaar en ondertussen kunnen we dan genieten van de buitenlucht. Dat is goed voor onze mentale én fysieke gezondheid. En het is natuurlijk ook oer Hollands om dat op de fiets te doen. Maar zoveel mensen als dat er zijn, zoveel fietsen zijn er ook. Welke past nu bij jou? In deze blog vertel ik je over de verschillende keuzes. Lees je mee?

De fiets voor dagelijks gebruik

De meeste mensen hebben een fiets die een paar versnellingen heeft en afgesteld is op hun lengte. Dat is in veel gevallen al prima. Maar het is handig om te bedenken waar je de fiets allemaal voor wilt gebruiken. Zo is de ene fiets veel meer geschikt voor lange tochten in de weekenden en de ander handiger voor regelmatig boodschappen doen. Ook de hoeveelheid gebruik weegt mee in je keuze. Als je de fiets veel zal gebruiken, wil je absoluut investeren in een goed model. Dat kost in het begin meer maar daar heb je ook meer aan.

De kleintjes op de trappers

Ook kinderen gaan in Nederland veel op de fiets van plaats naar plaats. Voor je kleine is het dan handig om de eerder genoemde voorwaarden en nieuwe tegen elkaar af te wegen. Zo zal je kind waarschijnlijk geen boodschappen gaan doen maar zal hij of zij de fiets wel naar school iedere dag. Of hij of zij gebruikt het om mee te spelen, fietsen is heel goed voor de grove motoriek. Ook wat dat betreft zijn er veel modellen om uit te kiezen. Als ouder zal je daar vaak zelf nog de keuze in moeten maken.

Een beetje extra

En wanneer je dan besloten hebt, is het nog niet klaar. Niet? Nee, want je kan ook updates toevoegen aan je fiets. Denk maar eens aan een goede set fietstassen. Of wat dacht van de aanschaf van een e-bike. Met deze fiets ben je overal in een mum van tijd en dat zonder dat je je uit de naad hoeft te trappen maar je hebt toch een beetje beweging gehad. Het is vaak de ideale uitkomst en zit voor veel mensen precies tussen een motorvoertuig, wandelen en het OV in waardoor het soms beter is dan die drie. Voor welke fiets ga jij?

Recent Nieuws