Datum:

Delen:

Zelf je game pc samenstellen of een game pc kopen

Related Articles

Het is soms een moeilijke keuze, kies je ervoor om zelf je game pc samen te stellen of kies je ervoor om een game pc kopen? Je moet bedenken waarvoor je de game pc gaat gebruiken en waar je rekening mee moet houden als je er een zelf samenstelt. Uiteraard zijn dit zaken die ook van belang zijn als je een gaming pc gaat kopen. We vertellen je alles over een game pc kopen of het zelf samen stellen van je game pc.

Voor welk doel koop je je game pc

Als eerste moet je bedenken waarom je een game pc kopen. Wat is precies de zwaarste taak die je game pc moet kunnen doen? Ga je puur voor games of wil je ook kunnen bewerken op je game pc? Op het moment dat je alleen games wilt spelen op je gaming pc dan is het belangrijk om te bedenken welke games je wilt gaan spelen en in welke resolutie. De ene game heeft een sterke videokaart nodig en de andere niet. 

Het budget voor je game pc

Daarna moet je bedenken welk budget je beschikbaar hebt voor je game pc. Game pc’s bestaan in allerlei prijsklassen en je kan een zo duur mogelijke gaming pc aanschaffen, maar dit is lang niet altijd nodig. Bedenk hoeveel geld je te besteden hebt voor je game pc en bedenk hoe de beste game pc er voor je uitziet. Je kan ervoor kiezen om zelf een game pc samen te stellen en te bouwen of je kan ervoor kiezen om dit door een professional te laten doen. Dan schaf je gewoon een game pc aan die al kant en klaar voor je gebouwd is. Als je wel zelf je pc wilt bouwen dan kan je ervoor kiezen om tutorials door te nemen en dan kan je natuurlijk jezelf een klopje op de schouder geven als je klaar bent met je meesterwerk te bouwen en daar dan dagelijks je games op aan het spelen bent. 

Wat is de belangrijkste hardware waar je uit moet kiezen

Gedurende het samenstellen van je pc moet je verschillende keuzes maken. Enkele van deze keuzes zijn je processor, je videokaart en het geheugen De prestaties van je gaming pc wordt door deze drie elementen beslist. Op het moment dat je hierin een keuze hebt gemaakt dan kan je gaan denken aan andere zaken zoals je moederbord, de opslag, de behuizing, hoeveel USB poorten, of je een HDMI aansluiting nodig hebt, een aansluiting voor een internetkabel en andere zaken.

Recent Nieuws