Datum:

Delen:

Waarom je je administratie het beste kunt uitbesteden

Related Articles

Ben je een ondernemer en ben je van plan flink te gaan groeien met je onderneming? Je zult niet de enige zijn die onnodig veel tijd kwijt is aan zaken die daar niet aan bijdragen. Het doen van je administratie is een van deze zaken, en dus besteden de meeste ondernemers dit klusje op den duur uit aan een accountant. Deze zet voor jou op meerdere momenten in het jaar alles op een rijtje, zodat je altijd weet hoe de zaken ervoor staan. Bovendien hoef je je geen zorgen meer te maken over of je aangiftes wel gedaan worden. Een ervaren boekhouder, zoals deze boekhouder in Hoofddorp, regelt dit voor je zonder dat je erom hoeft te vragen. Diegene weet immers precies wanneer de deadlines zijn voor deze aangiftes, en waar deze allemaal aan moeten voldoen.

Wat kan een boekhouder voor je uit handen nemen?

Het doen van aangiftes is natuurlijk niet het enige wat een boekhouder voor je uit handen kan nemen. Het doen van je bedrijfsadministratie houdt namelijk veel meer in dan dat. Ze houden bijvoorbeeld precies bij hoeveel er binnenkomt en hoeveel je uitgeeft, en kunnen je indien gewenst een passend advies geven op het gebied van financiering en investeringen. Ze weten immers alles van financiën, en hebben bovendien ervaring met bedrijven in zeer veel verschillende branches. Daarnaast kunnen ze bijvoorbeeld al je facturen inboeken, en zelfs bonnetjes invoeren in je administratie. Heb je bijvoorbeeld net getankt en ben je bang dat bonnetje direct kwijt te raken? Maak er een foto van en upload hem in de app van jouw accountant. Niet iedere account werkt overigens met zo’n app, maar bovenstaande boekhouder in Hoofddorp wel. Aangezien zij hun diensten volledig online aanbieden kun je bij ze terecht, ongeacht waar je woont.

Krijg inzicht in je financiële situatie

Door een ervaren boekhouder of boekhoudkantoor in de arm te nemen heb jij altijd en overal inzicht in de financiële situatie van je bedrijf. Sterker nog, zelfs voor je privé-bankzaken en administratie kun je bij een boekhouder aankloppen. Je ziet te alle tijden hoeveel winst je hebt gemaakt, hoeveel inkomsten- (of winst)belasting je waarschijnlijk moet betalen aan het einde van het jaar, en welke facturen je nog moet voldoen. Super handig dus, iemand die dat constant voor je in de gaten houdt.

Houd de volledige controle over je bedrijf

Naast het uitbesteden van je boekhouding is er nog iets dat vele ondernemers kan helpen groeien. Het laten maken van een management rapportage. Dit houdt in dat alle cijfers in het bedrijf inzichtelijk worden gemaakt, en dat je dus precies weet hoe de zaken ervoor staan. Dit kun je laten doen door je boekhouder, maar er zijn ook speciale bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opstellen van dergelijke rapportages. Een management rapportage geeft je inzicht en sturing, en helpt je tijdig bij te sturen of actie ondernemen.

Als je zo’n rapportage wilt laten opstellen kun je doorgaans zelf kiezen hoe uitgebreid je deze wilt hebben. Bespreek met jouw boekhouder, financieel adviseur of interim manager welke zaken voor jou belangrijk zijn om te weten, en wat je met de management rapportage helder wilt krijgen. Dan weet je zeker dat het plan je verder helpt, en dat het de gewenste resultaten oplevert. Het is verstandig elk jaar deze rapportage te herzien, zodat je kunt bijsturen en bovendien weet wat de aanpak van het afgelopen jaar je heeft opgeleverd.

Recent Nieuws