Datum:

Delen:

De prijzen stijgen

Related Articles

De huizenprijzen, de prijzen voor vervoersmiddelen en de materialen prijzen blijven maar stijgen in Nederland. En zo zijn er nog heel wat prijzen die we het liefst zien dalen maar die in tegenstelling eigenlijk alleen maar stijgen. En daardoor zijn sommige dingen voor mensen echt niet meer te betalen. Want als alle prijzen van bepaalde goederen stijgen zou het wel zo eerlijk zijn om ook de prijzen van onze salarissen te laten stijgen, maar helaas is dit niet het geval. Maar hoe komt het nou eigenlijk dat deze prijzen van bijvoorbeeld vuren hout zo hard stijgt? Is er tekort aan vuren hout of heeft dit een andere reden?

Vurenhout

Vurenhout, Amerikanen en Chinezen zijn er dol op. Dat heeft de prijs sinds september 2020 al met circa 15% opgedreven. Van Scandinavisch vurenhout balken worden voornamelijk blokhutten gemaakt. Soms zijn er in Oost Europa geen stammen door de schaarste en soms is er een corona-uitbraak in de fabriek waardoor deze enkele weken dicht moet. Het gevolg daarvan is dan een grote schaarste aan vurenhout en dus ook aan blokhutten en schuurtjes. En dit heeft dan ook weer gelijk effect op Nederland

Klusgekte

Iets wat het afgelopen jaar ook erg veel impact heeft gehad op de houthandel is de klusgekte. In maart 2020 kwamen de eerste maatregelen tegen het corona virus waar we tot de dag van vandaag helaas nog steeds mee te maken hebben. Vanaf dat moment gingen er een hele hoop dingen dicht en was het strengste advies om binnen te blijven en alleen bij noodzakelijke dingen naar buiten te gaan. Dit bracht mensen aan het denken omdat je je dan op een gegeven moment toch echt wel gaat vervelen. En toen ontstond er in Nederland de klusgekte. Al die klusjes in je huis die je eigenlijk al jaren uitstelt had je nu opeens alle tijd voor! Want in het weekend kon je niet meer lekker uiteten of andere leuke dingen doen. Dus had je tijd voor hele andere dingen. En bij heel veel Nederlanders bestond dit dan uit klussen. De bouwmarkten en houthandelaren waren hier nog totaal niet op voorbereid waardoor er enorme schaarste kwam in materialen en allerlei verschillende houtsoorten. Door deze schaarste werd het hout wat er nog wel was automatisch een stuk duurder. Tot op de dag van vandaag is er nog steeds veel hout schaarste omdat het klussen bij de meeste eigenlijk nog steeds niet helemaal klaar is. En er komen natuurlijk elke keer ook weer dingen bij die je kan aanpassen of veranderen in je huis.

Recent Nieuws