Datum:

Delen:

Ethereum of Bitcoin?

Related Articles

Momenteel is er een ontwikkeling gaande binnen de crypto wereld waarbij er een brandende vraag naar boven komt drijven. Deze vraag heeft alles te maken met welk project het meeste profijt aan haar gebruikers zal geven? Zal dat Bitcoin of Ethereum zijn? Deze twee giganten kun je bijna in het rijtje van de Messi en Ronaldo discussie plaatsen, maar dan op het gebied van crypto. Maar wat zal de toekomst uitwijzen, want zoals we nu al ervaren in de Messi-Ronaldo discussie blijft niets voor altijd. Tijd om rustig na te denken over welke richting deze ontwikkeling op zal gaan. Vooral wanneer we kijken naar de verrichtingen van Ethereum liegen de voorspellingen er niet om. 

Verschillende doelen

Wanneer we kijken naar de reden dat Ethereum en Bitcoin tot stand gekomen zijn, dan kunnen we toch wel een verschil opmerken. Vooral als er een overweging gemaakt moet worden waarom in welke van de twee er geïnvesteerd moet worden, is het nodig om even in de ontstaansgeschiedenis te kijken. Zonder meer kunnen we stellen dat Bitcoin de munt der munten is. De hoofdgedachte achter het ontstaan van Bitcoin is meer gericht op het feit dat men een waardevast spaarmiddel wilde hebben. Daarnaast moest het systeem ook niet gevoelig zijn voor inflaties. Later werd Ethereum opgericht in het jaar 2015 die gestoeld was op dezelfde blockchain technologie als Bitcoin. Maar een bijzondere gegeven over Ethereum is dat de toepassingsmogelijkheden vele malen verder reiken dan alleen een betaalmiddel of een waardevaste munt. Als de balans wordt opgemaakt dan hebben beide cryptocurrency behoorlijke pieken en dalen gekend. Ook voor de mensen die handelen in cryptocurrency is de vraag wanneer crypto verkopen of kopen dus niet eenvoudig te beantwoorden. 

Wie heeft de grootste marktkapitalisatie?

Indien je van plan ben om te investeren in een van deze cryptomunten, wil je zeker ook graag weten welke van de twee de grootste ‘market cap’ heeft. Dat wil zeggen dat je wilt weten hoe groot de totale waarde is van de cryptocurrency die in omloop is. Vooral voor investeerders is dit een heel erg belangrijk gegeven. Dit omdat een grote marketcap een bepaalde mate van stabiliteit en groei weergeeft. Wanneer we het hebben over de market cap, dan kan er wel opgemerkt worden dat de Bitcoin stappen voor is op de Ethereum. Maar aan de andere kant ondergaat Ethereum momenteel een transformatie proces met Ethereum 2.0. Het gaat erom dat alle minpunten in ETH 1.0 verbeterd worden en dat belooft wel wat. Op Anycoin Direct kun je terecht voor verschillende soorten relevante info om op de hoogte te blijven.

Recent Nieuws