Datum:

Delen:

Waar moet een zakelijke laptop aan voldoen

Related Articles

Veel werknemers krijgen tegenwoordig een laptop van de zaak. Dit is anno 2020 ook geen overbodige zaak meer. Voorheen werd vaak een laptop voor zowel privé als zakelijk gebruikt, maar hier hangen toch wel haken en ogen aan. Het is natuurlijk niet handig als jij jouw vakantiefoto's tussen de belangrijke documenten zet en je totaal het overzicht kwijt bent. Verder is het ook niet echt bevordelijk voor jouw werk, als jouw kinderen ook gebruik maken van dezelfde laptop. Voor je het weet hebben ze per ongeluk iets verwijderd en je zal net zien, dat ze dat ene belangrijke verslag of voorstel hebben verwijderd. Je kan weer van vooraf aan beginnen. Met een zakelijke laptop heb je dit niet, hier houd je privé en zakelijk perfect gescheiden. Er zijn dan ook wel een aantal dingen waar een laptop zakelijk aan moet voldoen. Benieuwd welke eisen het meest belangrijk zijn? Lees dan snel verder!

Stevigheid

Één van de meest belangrijke dingen waar een zakelijke laptop aan moet voldoen is stevigheid. Met een laptop van de zaak ben je veel meer onderweg, dan bijvoorbeeld de laptop die thuis staat. In het geval van een sales functie zou dit zelfs elke dag kunnen zijn. Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje, dus de laptop moet wel tegen een stootje kunnen. Mocht er toch onverhoopt iets mis gaan, dan ben je in ieder geval blij dat je een stevige laptop hebt. Naast een stevige laptop is het ook goed om een goede laptop tas te kopen. Hier zit vaak ook schokbestendig materiaal in, om zo jouw laptop nog een beetje extra te beschermen tegen val of stootschade. Verder is het als werkgever ook goed om een aantal reserve onderdelen op voorraad te hebben. Gaat er iets stuk aan de laptop, dan kunnen kleine dingen vaak gemakkelijk zelf vervangen worden. 

Veiligheid

Heel belangrijk bij een zakelijke laptop is de beveiliging hiervan. Mocht de laptop gestolen worden of simpelweg vergeten op een station. Dan wil je natuurlijk niet dat alle bedrijfsgegevens in de verkeerde handen terecht komen. Een uitgebreid wachtwoord is natuurlijk top prioriteit, maar het moet eigenlijk ook mogelijk zijn om op afstand alle gegevens van de laptop te wissen. Is de laptop gestolen, dan heeft degene die hem heeft ontvreemd er gelijk niks meer aan. Daarnaast heb je geen datalekken en hoeven niet alle bestanden naar een andere server of iets dergelijk te worden verplaatst. Dat scheelt zowel jou als jouw werkgever een hoop stress!

Recent Nieuws