Datum:

Delen:

De voordelen van een epoxy vloer

Related Articles

Epoxy is hard kunststof materiaal wat vaak als industriële vloer wordt gebruikt. Door de eigenschappen van epoxy is het kwalitatief materiaal om te gebruiken voor bedrijfsvloeren, boten en zelfs vliegtuigen. Epoxy kan namelijk goed gebruikt worden als coating, lijm en composiet. Epoxy is veelzijdig doordat het vermengt kan worden met andere materialen zoals glasvezel. Daarnaast hecht epoxy op veel materialen. Niet alleen hout, maar ook beton, polyester, gips en meer materialen.  

 

Een epoxy vloer coating of gietvloer

Een gietvloer ziet er niet anders uit dan een vloer die een coating heeft. Bij een gietvloer wordt de vloer eerst klaar gemaakt voordat de epoxy erin komt. De vloer wordt ingesmeerd met een schraaplaag of epoxy-egalisatielaag. Deze primerlaag wordt geëgaliseerd. Hierna kan de gietvloer ingegoten worden. Een epoxy vloercoating kan sneller aangebracht worden. Over het algemeen is een coating meer geschikt voor woningen en een gietvloer voor bedrijven. Afhankelijk van de eisen die aan de vloer wordt gesteld kan een verschillende soort epoxyvloer gekozen worden.  Zowel het uiterlijk van de vloer als het materiaal kan aangepast worden.

 

Mogelijkheden met een epoxyvloer

Epoxyvloeren kunnen in ontzettend veel kleuren geleverd worden. De vloer kan helemaal aangepast worden. Naast de kleurenkeuzes is ook de hele look aan te passen. Het is namelijk mogelijk om verschillende patronen te kiezen, afbeeldingen of een logo. Denk aan een logo op de winkelvloer of gekleurde strepen bij ziekenhuisvloeren. Naast de kleur kan ook de epoxy zelf vermengt worden. Een toepassing zou kunnen zijn om een middel toe te voegen zodat de vloer ook bestemd is tegen UV licht.  

 

Een gietvloer wordt zeer strak gegoten. Je ziet geen naden of oneffenheden. In een modern huis lijkt dit ontzettend mooi. Voor bedrijven en winkels is een epoxyvloer ook ontzettend handig. De vloer is heel makkelijk schoon te houden en onderhoudsarm. De vrijheid in ontwerpen maakt ook dat veel bedrijven hiervoor kiezen. 

 

De eigenschappen van een epoxy vloer

Epoxy wordt veel gebruikt voor moderne woningen maar zeker ook bedrijfsvloeren, boten en vliegtuigen. De eigenschappen van epoxy maakt het, dat epoxy hiervoor geschikt is. Een epoxy gietvloer is zeer stevig. Het materiaal kan veel gewicht aan. Epoxy is waterdicht en makkelijk schoon te houden. Door deze combinatie maakt het dar epoxy hygiënisch en onderhoudsarm is. Epoxy kan doordat het waterdicht is, ook goed tegen chemicaliën. De grootste voordelen van epoxy zijn dat epoxy waterdicht is, onderhoudsarm en alles mogelijk is qua kleuren, logo's en afbeeldingen. 

 

Recent Nieuws