Datum:

Delen:

Veelvoorkomende ouderdomsklachten en hoe je tegengaat

Related Articles

‘Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn’. Dit was een uitspraak door Youp van het Hek in een van zijn bekende cabaret shows. Natuurlijk zit hier een zekere waarheid achter. We willen allemaal voor onszelf een lang en gelukkig leven maar tegelijkertijd willen we eigenlijk stiekem ook nog altijd jong blijven. Helaas is dit onmogelijk en uiteindelijk zullen we allemaal ouder worden. Maar dit betekent niet dat onze oude dag niet ook nog een ontzettend leuke tijd kan worden in ons leven. Wat bovenal het belangrijkst is, is dat we gezond ouder worden. Ouderdomsklachten kunnen de levenskwaliteit op onze oude dag een stuk verminderen. Daarom bespreken we in dit artikel de meest voorkomende ouderdomsklachten en hoe je deze kunt voorkomen en verhelpen wanneer je ze krijgt. Op deze manier kun je optimaal genieten van je oude dag.

Gehoorverlies

Een veelvoorkomende ouderdomsklacht is gehoorverlies. Helaas is dit een klacht die waarschijnlijk in de toekomst alleen maar zal toenemen. De reden hiervoor is dat veel jongeren tegenwoordig vaker naar concerten en clubs gaan waar de geluidslevels hoger zijn de veilige grens. Veel mensen die naar een concert of club zijn geweest zijn bekend met de piep die ze daarna in oren horen. Ook al gaat deze piep na een tijdje weer weg, dit betekent dat er al gehoorschade heeft plaatsgevonden. Wanneer je op latere leeftijd begint te merken dat je minder goed hoort kan dit ontzettend lastig zijn in het dagelijks leven. Een hoortoestel kopen wordt dan een gepaste oplossing. Maar tegelijkertijd is het ook een goed idee om te proberen je gehoor te beschermen al op jongere leeftijd.

Gewrichtsklachten

Een andere veelvoorkomende ouderdomsklacht is gewrichtsklachten. Wanneer je nog lekker naar buiten wilt en actief wilt bewegen kunnen gewrichtsklachten ontzettend in de weg zitten. Een gezond dieet en ook bepaalde activiteiten zoals sauna’s en stoombaden kunnen al helpen met het soepel houden van de gewrichten. Daarnaast kan een fysiotherapeut ook ontzettend helpen om dergelijke klachten te verminderen.

Geheugenproblemen

Natuurlijk zijn lichamelijke klachten al heel erg frustrerend maar wanneer je merkt dat je geheugen minder goed werkt kan dat ook ontzettend zorgwekkend zijn. Natuurlijk is het heel normaal om op oudere leeftijd wat meer dingetjes te vergeten maar het is wel verstandig om naar de dokter te gaan om te laten controleren dat het geen Alzheimer is. Wanneer je last krijgt van geheugenproblemen is een goede stap om een boekje bij je te dragen en daar alles op te schrijven.

Recent Nieuws