Datum:

Delen:

Een bedrijfsfeest organiseren binnen budget

Related Articles

Als je wel eens vaker verantwoordelijk bent geweest voor het hanteren en volgen van budgetten, weet je wel dat er vaak een grens is die overschreden wordt. Het liefst gebeurt dit niet, maar het wil nog wel eens voor komen dat het wel gebeurt. Dit kan natuurlijk ook een heel stuk anders dan dat! Ben jij benieuwd hoe? Lees het in dit blog.

Een paar tips om jezelf aan het budget te houden

Budgetten managen kan af en toe lastig zijn. Zeker wanneer je een bedrijfsfeest moet organiseren! De kosten kunnen al gauw oplopen en voor je het weet, ben je over jouw budget heen. Misschien heb je wat aan de tips die hier onder op een rijtje staan:

  • Wees zo creatief mogelijk met het bezuinigen en begin hier als eerste mee. bedenk van te voren wat potentiële hoge kostenposten kunnen vormen. denk hierbij aan vervoer, catering en decoratie.
  • Wanneer mogelijk, gebruik dan jouw eigen locatie! Dit bespaart enorm in de kosten en wellicht hou je dan meer budget over voor het volgende feest. Wees ook hier weer creatief. Niet genoeg ruimte binnen? Maak dan gebruik van de omgeving om het gebouw heen!
  • Wordt er een activiteit vooraf aan het feest gepland? Organiseer deze dan vanuit de locatie.
  • Laat de catering niet verzorgen door een cateraar, maar vraag aan de werknemers om zelf iets lekkers te maken. Dit in de trend van teambuilding natuurlijk. Je kunt ook zelf een kook workshop geven, mits er animo voor is. Informeer dit natuurlijk altijd van te voren bij de collega’s.
  • Decoratie. Wanneer je een bedrijfsfeest organiseert met een specifiek thema is de kans aanwezig dat dit al eens eerder is uitgevoerd. Check voordat je nieuwe attributen gaat halen eerst even de opslagruimte van het gebouw. Wellicht kom je hier wel interessante items tegen die je makkelijk kunt hergebruiken!

Feesten maar!

Wanneer je rekening hebt gehouden met de hier boven genoemde punten kan je beginnen met het klaarzetten en versturen van de uitnodigingen. Wie komen er allemaal? Is het misschien ook een interessant idee als er klanten worden uitgenodigd? Kijk hiernaar en stem hier de gastenlijst op af. Op deze manier worden er wellicht wel een aantal teleurgestelde gezichten voorkomen!

Als je een gastenlijst hebt samengesteld en de uitnodigingen hebt verstuurd is het wachten tot het moment van het feest. Dit kan spannend zijn voor jou, maar toch is dat nergens voor nodig. Jouw collega’s zullen namelijk dolblij zijn met alle energie die je hierin hebt gestopt en er een onvergetelijk evenement van maken!

Recent Nieuws