Datum:

Delen:

Sparen doe je zo: bespaar op je abonnementen!

Related Articles

Heb jij de ambitie om een vette spaarrekening te hebben, of wil je sparen voor een droom aankoop? We weten allemaal dat sparen niet het makkelijkste is in het leven. Wel zijn er simpele trucjes die je kunnen helpen, en het een stuk makkelijker maken om geld te besparen. In deze blog behandelen we een bespaar methode die mensen vaak over het hoofd zien: namelijk het besparen op je doorlopende maandelijkse abonnementen!

De rotte appels verwijderen

We hebben allemaal wel een abonnement (of een paar) lopen waar we eigenlijk niks mee doen. Bijvoorbeeld een Videoland abonnement omdat je perse een bepaalde serie wilde kijken, die je nu al uitgekeken hebt. Of een tijdschrift abonnement voor een tijdschrift dat je na één keer bladeren in de hoek smijt, en wat meer in de weg ligt dan dat je er plezier aan hebt. Ga dus eens kritisch kijken naar alle abonnementen die je hebt lopen, en bepaal wat je écht nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld je bankafschriften van een jaar erbij pakken en kijken wat er allemaal afgeschreven is. Tegenwoordig zijn er ook handige apps die je kunt gebruiken die meteen inzichtelijk maken waar jij een abonnement hebt lopen.

Internet, tv en bellen

Bijna iedereen heeft een internet, tv en bellen abonnement lopen. In de meeste gevallen kiest men voor een alles-in-één abonnenement, omdat dit ‘voordeliger’ is. De valkuil hierbij is dat je vaak toch kiest voor extra’s, zoals meer MB’s of een extra zenderpakket, waardoor je in de praktijk toch een stuk duurder uit bent dan je in eerste instantie gedacht had. Je kunt vaak besparen op internet en tv door verschillende providers te vergelijken. Daarbij komt ook het voordeel dat je vaak als je overstapt een tijdelijke prijsverlaging krijgt, of bijvoorbeeld een cadeau als extra voor een nieuwe klant. De moeite waard om het eens te vergelijken dus!

Loterijen en kansspellen

Ben je een durfal en speel je mee met een maandelijkse loterij? Dan heb je waarschijnlijk de jackpot nog niet gewonnen, anders zou je dit artikel niet lezen. In principe verlies je altijd geld met een lot, maar de kans dat je kán winnen is natuurlijk heel leuk. Je kunt de verschillende loterijen vergelijken, net als dat je internet en zorgverzekering providers kunt vergelijken. Je hebt verschillende sites om te checken welke loterij de beste winkans in Nederland heeft. Dit is een goede oplossing voor wanneer je de loterij niet wilt loslaten.

 

 

Recent Nieuws