Het inrichten van je thuiswerkplek

Door de corona crisis die speelt, zijn vele werknemers verplicht gesteld om thuis te gaan werken. Waar de een al gedeeltelijk thuis werkte, is het voor de ander totaal nieuw om thuis aan het werk te gaan. Je komt natuurlijk in een geheel nieuwe situatie terecht waar je je werkzaamheden uit dient te voeren, waar je inmiddels niet meer de feeling van een kantoor zult hebben. Vooral met een huis vol kinderen zou het in eerste instantie erg wennen zijn  geweest, maar hopen we dat inmiddels alle thuiswerkers hun plek hebben kunnen vinden. In dit blog gaan we het hebben over de inrichting van een thuiswerkplek. Waar moet je op letten, wat zijn de mogelijkheden en meer!

Kies voor een multifunctioneel bureau

Wanneer je een keuze moet maken voor een bureau waar je thuis graag aan zou willen werken, zou je kunnen kiezen voor een multifunctioneel bureau. Bureaus zijn er tegenwoordig in allerlei verschillende soorten en maten, waar bijvoorbeeld een sta-/zit-bureau de laatste tijd zeer populair is.

Met een sta-/zit-bureau beschik je namelijk over een hoog-/laag functie, waardoor het bureau te verstellen is. Zo kun je ervoor kiezen om tijdens de werkzaamheden eens te staan, wat echter ook gezond voor je is. Door het staan en zitten af te wisselen en tussendoor eens een stuk te lopen, voorkom je dat je constant zit! Door dit te voorkomen, zul je een gezonde werkhouding creëren!

Denk om je lichaam, kies voor een ergonomische bureaustoel

Naast een bureau, is het bij bureaus ook erg belangrijk dat je deze combineert met een juiste bureaustoel. Waar sommige mensen nog kiezen voor een bureaustoel met een vaste lening, is het verstandiger om te kiezen voor een ergonomische bureaustoel. De ergonomische bureaustoel beweegt namelijk mee met je handelingen en ‘duwt’ je rug naar voren, waardoor je nooit een verkeerde houding aan kunt houden!

Koop je bureau en bureaustoel bij Bureaustoel24!

Wanneer je voor jezelf een beetje georiënteerd hebt op verschillende bureaus en bureaustoelen, zou je eens een kijkje kunnen nemen bij Bureaustoel24. Bureaus en bureaustoelen zijn hier in verschillende soorten te verkrijgen, waardoor er altijd een geschikt bureau voor jou tussen zal zitten. Door jouw wensen duidelijk te maken, kun je uiteindelijk een keuze maken tussen bureaus en eventuele bureaustoelen die hier aan voldoen. Zo zorg je voor een nette werkplek, die er echter ook voor zal zorgen dat je een gezonde werkhouding blijft aanhouden! Door tussen het werk door voldoende in beweging te komen, voorkom je de nadelige gevolgen die komen kijken wanneer je langdurig zit. Samen bijven we gezond!

Geef een reactie