Datum:

Delen:

Afdrukken op canvas

Related Articles

De vooruitgang in de printer- en inkttechnologie van de afgelopen jaren heeft het mogelijk gemaakt om af te drukken op verschillende substraten, waaronder ook op echt canvas. Dit zijn geen papieren maar eerder 100% katoenen canvas van echte kunstenaars met een Inkjet-coating met hoge resolutie die met gemak high-definition fotografie aankan. Het bedrukte canvas kan worden ingelijst voor bureau- of wandmontage. In dit artikel delen we je enkele tips voor het afdrukken op canvas. Afdrukken op canvas is echt bijzonder!

Tip 1. Voer een eenvoudige printercontrole uit

Voordat je het canvas aanschaft, dien je te controleren of jouw printer van het Inkjet-type is. Canvasvellen worden meestal gemaakt voor inkjetprinters omdat, in tegenstelling tot laser, de afdrukkwaliteit van afbeeldingen en aandacht voor details van beelddefinitie beter is.

Het gewicht van de vellen is meer dan 300 gram per m2, dus je moet controleren of jouw printer dit gewicht aankan zonder vast te lopen. Wij raden in zijn algemeenheid Epson printers aan met de voordelige maar kwalitatief sterke Epson inkt. Je kunt online veel tips en adviezen vinden bij het afdrukken op papier om ervoor te zorgen dat andere veelvoorkomende fouten zijn verholpen.

Tip 2. Kies de juiste variant canvasvellen

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen twee ‘varianten’ van bedrukbaar canvas. Een variant is een normaal fotopapier met een canvasachtige textuur die vaak 'canvaspapier' wordt genoemd. Vóór het afdrukken lijkt het misschien op echt canvas, maar dat is het niet omdat je de media niet kunt uitrekken om te profiteren van de mogelijkheden van echt canvas. De tweede variant is het canvas van de echte 100% katoenen kunstenaar, dat geen papier is, maar eerder een katoenen medium dat is gecoat met een high-res inkjetcoating om de print op het katoen op te vangen. De coating zorgt ervoor dat het beeld het volledige spectrum aan kleuren en subtinten weergeeft zonder te bloeden of uit te smeren. Omdat deze vaak voor artistieke doeleinden worden gebruikt, is de afwerking traditioneel matte afwerking en zal het gewicht wat meer zijn dan standaard canvas papier, namelijk rond de 350 gram per m2.

Tip 3. Pas jouw printer aan

Als je probeert het katoenen canvas eenvoudig in te voeren en af ​​te drukken met normale instellingen, krijg je waarschijnlijk op zijn best middelmatige resultaten. Het is essentieel om de printer aan te passen om het beste uit het canvas te halen. Het pakket wordt geleverd met uitgebreide instructies voor het instellen van de printer, maar in het algemeen wordt canvas afgedrukt met instellingen voor Hoge resolutie, Fotokwaliteit of Premium mat papier, afhankelijk van de printer die je gebruikt.

Recent Nieuws