Datum:

Delen:

Rotterdam havenstad

Related Articles

Rotterdam, wie kent deze mooie havenstad niet. De stad die bekend staat om zijn mentaliteit van hard werken. Van oudsher zijn de havens de blikvanger van de stad. Dagelijks worden hier duizenden containers verscheept. Maar Rotterdam heeft meer te bieden dan alleen de havens. In het centrum en op “De Kop van Zuid” zijn diverse mooie gebouwen gebouwd. Waaronder de absolute blikvanger nabij Station Blaak: De Markthal. Toeristen weten Rotterdam ook steeds vaker te vinden. De trekpleisters voor toeristen zijn met name de eerder genoemde markthal, de Spido, de Euromast en Diergaarde Blijdorp. Daarnaast vergapen velen zich aan de twee iconen die Rotterdam Noord en Zuid met elkaar verbinden, de Erasmus en Willemsbrug.

De verwoestingen in de oorlog

In de tweede werelddoorlog is een groot deel van het centrum van Rotterdam gebombardeerd en verwoest door de Duitsers. Het centrum van de stad bestaat daarom niet meer uit de historische gebouwen van voorheen. Ook nu wordt er in de stad nog steeds gebouwd. De Coolsingel ondergaat een metamorfose en zal autoluw worden. Langs de maasoevers verrijzen diverse hoge appartementen en bedrijvencomplexen. In Rotterdam zal het toerisme een steeds grotere rol gaan spelen. Vanuit alle delen van de wereld zal de belangstelling voor de stad verder gaan toenemen

Handelsstad

Rotterdam is zoals gezegd de stad van de harde werkers. Maar niet alleen in de haven wordt hard gewerkt. Er zijn meerdere sectoren die floreren in de stad. Het World Trade Center is een befaamde handelsplaats. Hier komt het internationale bedrijfsleven samen en is dan ook gevestigd in het hart van de stad op het beursplein. Naast de fysieke handel wordt er ook steeds meer online zaken gedaan. Beleggen is daar een mooi voorbeeld van. Online kan je het beste trading platform uitzoeken en daarna aan de slag gaan.

Stad van de evenementen

Dit jaar, in mei, zal het Eurovisie Songfestival in Rotterdam plaats vinden. Aangezien Nederland met Duncan Laurence in 2019 de winst behaald heeft is Rotterdam de gastheer. Het evenement zal plaatsvinden in evenementencomplex Ahoy. Rotterdam heeft door de afgelasting in 2020 een nieuwe kans gekregen om het evenement te organiseren. Rotterdam zal er alles aan doen om de stad op de best mogelijke manier te promoten. Miljoenen televisiekijkers zullen een mooi beeld van de stad gaan zien. Later dit jaar, in Oktober, zal de traditionele Rotterdam Marathon plaatsvinden. Ook de marathon is een jaar verplaatst vanwege de voortdurende pandemie. Gedurende het jaar vinden er ook nog vele kleinere evenementen plaats in de stad.

Recent Nieuws