Datum:

Delen:

Duurzame palmolie in je pindakaas

Related Articles

Wist je dat veel producten die hoog van de toren blazen met de term 'no palm oil' of 'palmolie vrij' dit vaak alleen alleen op het label zetten om jou te laten denken dat het een duurzaam en milieuvriendelijk product is? De waarheid ligt een stuk ingewikkelder. Palmolie is namelijk helemaal niet schadelijk voor het milieu, in tegenstelling tot al die ophef van enige tijd geleden in de media. Want ophef in de media maakt een product niet slecht. Denk er maar eens over na. Is je iPhone milieuvriendelijk? Is je smartphone niet gemaakt door kinderhanden, onder dwang? Maar daar praat niemand over. Tegenwoordig is meer dan 86% van alle palmolie die wordt gebruikt duurzame palmolie.

Geen ontbossing

Voor deze duurzame palmolie worden geen bossen gekapt. De oliepalmen worden op verantwoorde wijze verbouwd en de palmolie duurzaam geoogst. Sterker nog, een hectare palmolie levert maar liefst 3.8 ton olie op. Raapzaadolie, ter vergelijking, brengt slechts 0.8 ton olie per hectare op. Zonnebloemolie (0.7 ton) en Soya olie (0.5 ton) zelfs nog veel minder. Maar niemand maakt zich zorgen om de impact van het gebruik van deze olie. Duurzame palmolie is juist een zeer eco-vriendelijk product, wanneer het op de juiste manier wordt verbouwd. En er is goed nieuws! Het wordt tegenwoordig wel zeer juist verbouwd.

Dierenlevens, mensenlevens

Naast de dierenlevens die niet meer op het spel staan, iedere keer wanneer jij een fles shampoo koopt, zijn ook mensenlevens er een stuk beter op geworden. Want duurzame palmolie gaat niet meer ten koste van kinderen. Geen kinderarbeid meer, maar een eerlijke prijs voor de onafhankelijke, kleine boeren die verantwoordelijk zijn voor het verbouwen van de duurzame palmolie. Online is veel informatie te vinden over planeetvriendelijke palmolie producten. Tik het maar eens in bij je favoriete zoekmachine; "sustainable palm oil products". Je zult zien dat jij zelf in de hand hebt of je schadelijke, of juist duurzame en milieuvriendelijke producten koopt.
Lees het label van de producten die je in de supermarkt koopt maar eens aandachtig. Je zult zien dat sustainable palm oil products overal te vinden zijn.

Zoek informatie en lees de waarheid

Wanneer je op zoek gaat naar je eigen informatie en niet blindelings gelooft wat men zegt, zul je erachter komen dat sustainable palm oil products juist een groot voordeel zijn voor onze planeet. Het redden van onze prachtige wereld begint bij bewust leven. Heb je echt een plastic tasje nodig? Werkt het product met duurzame palmolie niet net zo goed of zelfs beter dan dat schadelijke merk? Duurzame palmolie is de toekomst én zal bijdragen aan een betere toekomst. Dankzij jou! En daar mag je trots op zijn.

Recent Nieuws