Datum:

Delen:

Is jouw tuin al zomerklaar?

Related Articles

De zomer staat voor de deur en dat betekent lekker weer! En wanneer we lekker weer hebben willen we natuurlijk lekker kunnen genieten van onze tuin. Maar wanneer je er in de zomer achterkomt dat je tuin nog niet helemaal klaar is en je moet vervolgens dan nog aan de slag dan ben je klaar wanneer het alweer herst begint te worden. En dat is natuurlijk wat je wilt voorkomen. Daarom is het slim om direct te beginnen met het aanpakken van je tuin. Er zijn waarschijnlijk verschillende dingen die je moet gaan aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan het gazonnetje, het tuinhuisje en de zithoek waar je aankomende zomer lekker wilt vertoeven in het zonnetje. In dit artikel geven we jou een aantal handig tips die je kunnen helpen bij klaarmaken van je tuin in de zomer. 

Begin met een plan

Het is natuurlijk niet realistisch om aankomende weekend je volledige tuin in orde te maken. Daarom is het slim om even te gaan zitten voor een plannetje. Wat wil je eerst gaan aanpakken en wat heeft prioriteit? Houd hierbij bijvoorbeeld rekening meer met het feit dat sommige planten of gras tijd nodig heeft om te groeien. Daarnaast is het belangrijk om te kijken wat de andere prioriteiten zijn. Wil je bijvoorbeeld de schutting vervangen? Doe dit dan eerst zodat je daarna de rest in je tuin kan gaan neerzetten. 

Tuinhuisje ver-/opbouwen

Heb je momenteel een tuinhuisje staan? Of ben je van plan om jouw tuinhuisje te gaan verbouwen? Dan is het slim om ook hiervoor een plannetje te maken. Zijn er bijvoorbeeld materialen die je nodig hebt? Tegenwoordig kan je gemakkelijk online EPDM bestellen. Hierdoor hoef je zelf niet naar de winkel voor materialen. Je kan zelfs EPDM dakbedekking op maat bestellen. Hierdoor kan je direct aan de slag wanneer je jouw tuinhuisje of schuur wilt gaan verbouwen. Daarnaast is het belangrijk dat je goede beschermende verf gebruikt. 

Begin bij het begin: opruimen

Opruimen is misschien wel een van de belangrijkste dingen om mee te beginnen. Je wilt namelijk geen rommel in de weg hebben staan wanneer je bezig bent in de tuin. Zijn er bepaalde dingen die je niet meer wilt gebruiken of die weg kunnen? Doe dit dan weg of kijk of je het nog ergens kan verkopen of kan weggeven. Vervolgens is het belangrijk om te kijken wat je nog wilt gaan hergebruiken en waar je dit dan neer gaat zetten.

Recent Nieuws