Datum:

Delen:

Eigen sieraden maken & verkopen

Related Articles

Een creatieve hobby hebben waar je mooi dingen maakt is ontzettend leuk. Sommige mensen schilderen, anderen schrijven en weer anderen maken sieraden. Maar veel mensen denken ook na over de mogelijkheid om van hun hobby betaald werk te maken. En waarom ook niet? Als je veel complimenten krijgt voor je creaties en misschien zelfs je creaties hebt verkocht aan vrienden en familie. Waarom zou je dan niet veel meer klanten kunnen krijgen. In dit artikel bespreken we tips voor het online verkopen van sieraden.

Niche

Je hoort het vaak op sociale media, dat je een niche moet kiezen als je succesvol wilt zijn op YouTube of Instagram. Maar hetzelfde is ook waar wanneer je sieraden gaat verkopen. Bedenk je goed wie je publiek is, waar die klant gaat shoppen en hoe je het beste een connectie kunt creëren met je publiek. Als je bijvoorbeeld sieraden voor jonge mensen met de hand maakt, wil je misschien verkopen op sociale media en een leuke, lichte toon gebruiken voor je branding. Als je verlovingsringen verkoopt, wilt je misschien een professionelere website om de sieraden te laten zien.

Waar ga je verkopen?

Als je eenmaal goed weet wie je publiek is, dan moet je gaan bepalen waar je je sieraden gaat verkopen. Er zijn verschillende platformen waar je de mogelijkheid hebt om je sieraden te verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld op Amazon, Etsy, of Ebay verkopen. In Nederland hebben we natuurlijk ook Bol.com en Marktplaats. Maar het is niet per definitie nodig om te verkopen via een van deze platformen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om via sociale media te verkopen. Het is snel opgezet en kost niks. Maar het nadeel aan sociale media is dat het heel erg veel tijd kan kosten. Sociale media is het meest effectief om trouwe volgers op te bouwen. Maar je kunt beter een platform of eigen website gebruiken voor het verkopen.

Verzenden

Als je eenmaal je sieraden hebt verkocht aan klanten, moeten deze natuurlijk ook nog bezorgd worden. Je kunt zelf beslissen tot in hoeverre je naar verschillende landen wilt verzenden. Je kunt sieraden gewoon verzenden in een brievenbusdoos. Met sieraden is het prima mogelijk om ze via een brievenbusdoos te versturen. Je kunt ervoor kiezen om al je producten zelf in huis te hebben en vanuit huis te versturen. Maar het is ook mogelijk om een warenhuis in te schakelen die de producten voor je opslaan en versturen als je orders binnenkrijgt.

Recent Nieuws