Datum:

Delen:

3 tips voor goedkope zakelijke energie voor zzp’ers

Related Articles

Ben je net begonnen als zzp’er en vraag je je af of je het beste kunt gaan voor een zakelijk energiecontract of dat je huidige particuliere energiecontract voldoende is? Die keuze ligt helemaal bij jezelf. De meeste zzp’ers kunnen prima werken terwijl ze gebruik maken van hun particuliere energie. Sommigen vinden het prettig om deze kosten gescheiden te houden en kiezen voor zakelijke energie zzp. Grote kans dat je in dat geval net als bij een particulier contract niet te veel wilt betalen voor je zakelijke energierekening. Dat komt goed uit – in dit artikel lees je enkele tips om een voordelig energiecontract te scoren.

Stap altijd over op een nieuw contract als dat kan

Wat je in ieder geval moet weten, is dat je nooit moet blijven hangen bij je zakelijke energieleverancier. Wanneer je een energiecontract voor één jaar hebt afgesloten, is het verstandig om na dat jaar over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Waarom je dat moet doen? Heel simpel: alleen op die manier betaal je sowieso het minste voor je zakelijke energie. Dat komt omdat zakelijke energiebedrijven maar al te graag nieuwe zakelijke klanten willen hebben. Daarom strooien ze met aantrekkelijke aanbiedingen en welkomstkortingen om jou als klant te lokken. Blijven hangen bij je huidige energieleverancier is op die manier helemaal niet aantrekkelijk omdat je op die manier eigenlijk altijd meer betaalt. Kijk daarom zodra het kan dus altijd naar een nieuwe energiedeal, waarmee je weer geld kunt besparen op je zakelijke energie als zzp’er.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

Om een nieuw zakelijk energiecontract te vinden, kun je er natuurlijk voor kiezen om willekeurig op zoek te gaan via de zoekmachines. Je zult zien dat je hier aardig wat tijd aan kwijt bent, omdat je nooit het hele aanbod in één zoekopdracht kunt zien. Daarom raden we je aan om altijd een zakelijke energievergelijker te gebruiken op het moment dat je mag overstappen. Op energie-zakelijk.nl vind je zo’n vergelijker waarmee je vandaag nog kunt beginnen. In deze tool vul je je jaarlijkse energieverbruik in, evenals eventueel extra wensen zoals groene stroom of een flexibel energietarief, en de vergelijker gaat op zoek naar de meest passende deals. Uit dat resultaat met meerdere aanbiedingen kies jij vervolgens een energiecontract waarvan jij vindt dat dat het beste bij je past. Hierbij krijg je altijd het meest complete aanbod van het land te zien. Zo weet je zeker dat je niet verder hoeft te zoeken naar een betere deal – die ga je namelijk niet vinden.

Let op de einddatum en de opzegtermijn

Tot slot moet je letten op twee belangrijke data rondom je zakelijke energiecontract: de einddatum en de opzegtermijn. De einddatum is belangrijk, omdat je altijd moet overstappen (zoals je hierboven las). Doe je dat niet dan mag een zakelijke energieleverancier je energiecontract stilzwijgend verlengen. Helaas gebeurt dit nooit tegen aantrekkelijke tarieven, maar altijd tegen te dure verlengingstarieven. Zonde van je geld! Naast de einddatum moet je letten op de opzegtermijn; dat is de termijn waarin je mag overstappen. Bij de meeste energieleveranciers gaat de opzegtermijn een maand voor de einddatum in. Bij sommige energiebedrijven al eerder. Daarom moet je bij het afsluiten van je energiecontract al goed kijken naar de opzegtermijn. Je wilt namelijk niet te vroeg overstappen, omdat je in dat geval een opzegboete kan ontvangen. Dat is een bedrag dat je nog moet betalen voor de zakelijke energie die je had afgesproken af te nemen. Omdat je eerder vertrekt dan afgesproken, moet je nog wel gewoon voor die energie betalen. Ook dat is jammer van je geld. Probeer deze twee data dus zo goed mogelijk in de gaten te houden, zodat je altijd de beste prijs voor je energie pakt.

Recent Nieuws