Datum:

Delen:

3 redenen waarom je niet direct moet kiezen voor een MKB energiecollectief

Related Articles

Ben je een MKB’er en ben je op zoek naar een passende energiedeal voor je bedrijf? In dat geval is de kans groot dat je tijdens je zoektocht al eens bent gestuit op een aanbieding van een MKB energiecollectief. Een MKB energiecollectief biedt één pakket energie aan voor een grotere groep met MKB’ers. Het voordeel van zo’n collectief moet zijn dat zo’n pakketprijs vaak voordelig zou zijn voor jou als ondernemer. Toch zijn er best wat haken en ogen te vinden aan een energiecollectief voor deze groep ondernemers. In dit artikel lees je meer over waarom je niet direct moet kiezen voor een energiecollectief wanneer je niet de hoofdprijs wilt betalen voor je zakelijke energie.

MKB energiecollectief begint met entreegeld

Een van de redenen waarom je niet (meteen) voor een energiecollectief moet gaan, is omdat je een soort entreegeld moet betalen om mee te doen. Je moet je, zoals wel vaker het geval is bij groepen of collectieven, inschrijven om uiteindelijk mee te kunnen dingen naar korting op je zakelijke energie. Het blijft hier echter niet bij alleen een inschrijving – in de meeste gevallen moet je ook geld betalen om te kunnen profiteren van het voordeel van een MKB collectief. Dat is best een beetje gek; waarom zou je eerst geld betalen om vervolgens pas te kunnen genieten van de voordelen van een energiecollectief? In dat geval kun je beter zelf aan de slag gaan met mkb energie vergelijken voor een aantrekkelijke deal. Dat kost je namelijk helemaal niets!

Nooit passende energie voor jouw bedrijf

Wat ook een beetje gek is aan een energiecollectief voor MKB’ers is dat je nooit als individu profiteert van passende energie. Omdat er sprake is van een energiepakket voor meerdere ondernemers wordt er altijd gekeken naar het gemiddelde energieverbruik. In dat geval kan het voor jou goed of minder goed uitpakken: verbruik je veel energie en zit je in een collectief met ondernemers die minder verbruiken? Grote kans dat de energieprijs in dat geval laag gaat zitten om aan dat gemiddelde te voldoen. Maar: verbruik je binnen je bedrijf gemiddeld niet heel veel energie dan is de kans groot dat je in zo’n collectief misschien wel meer moet betalen per maand, juist door het verbruik van andere ondernemers. Laat dat nou net niet de bedoeling zijn van een energiecontract. Hierbij geldt wederom: vergelijk meerdere energieleveranciers met elkaar en je krijgt een handig overzicht met energiedeals. Op Minder.nl vind je zo’n zakelijke energievergelijker.

Niet ieder energiebedrijf doet mee aan collectief

Tot slot hebben we nog een nadeel van een MKB energiecollectief voor je: wist je bijvoorbeeld dat niet ieder energiebedrijf in Nederland meedoet met dit soort deals voor groepen? Natuurlijk willen veel energiebedrijven wel zo’n grote groep ondernemers in hun klantenbestand hebben. Er kunnen echter voldoende redenen zijn om niet deel te nemen aan een energiecollectief als leverancier. Sommigen vinden het administratief gezien bijvoorbeeld te veel werk. Je raadt het misschien al, maar wanneer niet ieder energiebedrijf in Nederland meedoet, hoe weet je dan 100% zeker of je écht de laagste prijs voor je energiecontract betaalt? Dit soort collectieven kunnen wel reclame maken voor het laagste tarief, maar in praktijk blijkt dit toch anders uit te pakken. Kortom: je kunt beter zelf op zoek gaan naar een goede aanbieding dan wanneer je het laat afhangen van (de nadelen van) een een MKB energiecollectief. Je scoort altijd gegarandeerd meer korting met een zakelijke energievergelijker.

Recent Nieuws