Datum:

Delen:

De juiste sportkleding

Related Articles

De perfecte sportkleding is voor iedereen anders. Het ligt natuurlijk aan wat voor soort sport je beoefent, maar ook aan je bouw en waar je naartoe wilt werken. Hiernaast kan het ook nog van invloed zijn waar je je comfortabel in voelt. Er zijn heel erg veel verschillende soorten sport op de wereld. Dit varieert van tennis tot zeilen. Ook bijvoorbeeld voetbal of zwemmen valt hieronder. Bij dit soorten sporten is de outfit vaak al bepaald. Bij zwemmen draag je een badmuts en een kleine zwembroek om zo min mogelijk weerstand te hebben. Bij voetbal draag je hoge sokken voor over je scheenbeschermers en een shirt waar je makkelijk in kan zweten. Bij zeilen draag je kleding waar je je makkelijk in kan bewegen, maar die je ook beschermt tegen de kou. Dit kan bijvoorbeeld een bodywarmer zijn. Er zijn sporten waar de outfit niet strak bepaald is, en waar je eigen comfort bepaald wat je draagt. Vaak wordt dit teruggezien bij fitness. In deze blog worden verschillende soorten outfits behandeld.

Broek en schoenen

We beginnen bij de sokken. Deze zijn vaak laag of middelhoog. Op deze manier is er nog ruimte voor de huid om te ademen en wordt er tegelijkertijd zweet opgevangen. Ook zit het niet fijn om zonder sokken in je sportschoenen te gaan zitten. Dit wordt door het zweet glad en oncomfortabel. Sportschoenen moeten voldoen aan een goede zool en een goede fit. Je moet er niet uit kunnen glijden en de zool moet het zware gewicht van het squaten of de klappen van hardlopen kunnen opvangen. De broek bepaald je zelf. Het is verstandig om een stof te kiezen die ademt. Veel mensen sporten graag in korte broek. Als je je fijner voelt bij een lange broek kan dit ook, maar is het slim om een ademende stof te kiezen.

Shirt en meer

Ook bij het shirt is het belangrijk om een stof te kiezen die je lichaam laat ademen maar ook je zweet opvangt. Korte of lange mauwen maakt niet veel uit, zolang de stof maar ademt. Je kunt ook altijd nog een zweetband dragen als je merkt dat je tijdens je fitness of hardlopen veel zweet. Ook ligt het aan het jaargetij waarin je sport wat je draagt. In de winter kan een shirt koud zijn, vooral als je buiten sport. Een heren bodywarmer kan net zoals bij het zijlen handig zijn. Je armen worden niet geblokkeerd waardoor de beweegruimte hoog blijft.

Recent Nieuws