Datum:

Delen:

Waar let je op bij de aanschaf van verzenddozen

Related Articles

Veel bedrijven maken door de coronacriusis de omslag naar online. Vooral het fysiek kopen is drastisch afgenomen. Online zie je echter dat de bestedingen aan het toenemen zijn. Een omslag maken naar meer online verkopen heb je niet zomaar gedaan er komen heel veel zaken bij kijken. Verzenddozen kopen zijn één van de dingen die je zal moeten doen. En dat is al best een opgave, want waar kun je je producten het best in versturen. Past het in een verzenddoos tegen lage tarieven of heb je toch een grotere doos nodig. Ook logistiek liggen er behoorlijke vraagstukken. Hoe ga je regelen dat je producten als ze gekocht zijn snel bij de klant liggen. Met welke vervoerder ga je in zee? In dit blog benoemen we een aantal zaken waar je op moet letten.

Waar begin ik?

Goeie vraag. In eersste instantie is van belang dat je hele assortiment online zichtbaar is. Dat kan je eigen website zijn, maar een snellere beweging is één van de platformen te gebruiken die er zijn. Via bol.com kun je de meeste producten aanbieden en dat is redelijk snel geregeld. Naast dat je producten snel online staan, zijn ze ook snel zichtbaar. Je gaat namelijk samenwerken met een eCommerce partij die de online marketing al uitstekend op de rit heeft. Dit duurt aanzienlijk langer als je zelf aan de slag gaat met een webshop. De investering is groter en het zal wat langer duren voordat je er resultaten uit haalt. Uiteindelijk is er wel meer uit te halen tegen overigens ook een betere marge omdat je niet een deel van je marge aan bijvoorbeeld bol.com moet afstaan. Alhoewel het ook kan zijn dat door het adverteren in google de marge ook voor een deel verdampt.

Het regelen van de logistiek

Logistiek spelen er hele andere vraagstukken dan een fysieke winkel. Bij de fysieke winkel is het vooral van belang de winkel tijdig te bevoorraden en te zorgen dat je winkel op een goede locatie zit. Online gaat het voor een groot deel hoe zorg ik dat een bestelling zo snel mogelijk heel bij de klant is. Een belangrijk aspect omdat de consument daar steeds meer van verwacht. Als je veel bestellingen hebt is het van belang goede afspraken te maken met een vervoerder. Hoe later ze de bestellingen komen ophalen hoe meer van je bestellingen de volgende dag al geleverd worden. Er zijn al partijen die dezelfde dag leveren als je voor 12 uur bijvoorbeeld besteld.

Recent Nieuws