Datum:

Delen:

Is vermogensbeheer iets voor jou?

Related Articles

De meeste mensen denken bij de term vermogensbeheer direct aan miljonairs die over ontzettend veel financiële vrijheid beschikken. Vermogensbeheer is echter al mogelijk vanaf veel kleinere bedragen, en toegankelijk voor een zeer grote groep mensen. Of het ook iets voor jou is afhankelijk van een aantal factoren. Deze zetten we in deze blog voor je op een rijtje, zodat je precies weet wat vermogensbeheer inhoudt, waar het voor bedoeld is en wat het je kan opleveren.

Heb je verstand van beleggen?

Als je zelf veel van beleggen weet en goed risico’s kunt inschatten dan kun je prima zelf over je vermogen beschikken. Je zorgt dan zelf voor de groei van je kapitaal, en hebt daar geen hulp bij nodig. Maar wat als je een flink bedrag tot je beschikking hebt (bij voorkeur meer dan €10.000) en je hebt totaal geen benul van beleggen? In dat geval is vermogensbeheer een goede optie voor je. Je legt je vermogen dan in handen van een ervaren investeerder, die daar tegen een aantrekkelijk rendement mee gaat beleggen. Je vertrouwt dan op de ervaring van een investeerder die precies weet waar hij mee bezig is, en hebt daardoor vaak een hoger rendement.

Geen tijd voor beleggen? Geef het uit handen bij een vermogensbeheerder!

Ook wanneer je zelf alles van beleggen weet maar er simpelweg geen tijd in wilt steken is vermogensbeheer iets voor jou. Als je rustig wilt kunnen genieten van je oude dag bijvoorbeeld, en toch je vermogen wilt laten groeien voor je kinderen en kleinkinderen. Of als je simpelweg een hele drukke baan hebt en geen tijd om constant je aandelen in de gaten te houden. Wat de reden ook is dat je geen tijd en energie in het beheer van je vermogen wilt steken, een beleggingscoach kan je helpen.

Beleggen op een manier die bij je past

Als je zelf gaat beleggen is de kans groot dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn zó ontzettend veel manieren om te beleggen en de aandelenmarkt barst van de bedrijven waarin je kunt investeren. Dat maakt het lastig om te beleggen op een manier die bij je past. Een beleggingscoach helpt jou met vermogensbeheer op basis van jouw normen, waarden en uitgangspunten. Wil je bijvoorbeeld graag op een milieuvriendelijke manier beleggen? Dan kiest deze coach bedrijven en instanties die daaraan bijdragen. Wil je graag investeren in jong talent? Ook daar kan een beleggingscoach je bij helpen. Het kost veel tijd om dit allemaal uit te zoeken, maar als je kiest voor vermogensbeheer dan wordt alles je stukken makkelijker gemaakt.

Recent Nieuws