Datum:

Delen:

De bitcoin, het betaalmiddel van nu

Related Articles

De Bitcoin, een digitale cryptovaluta die in 2009 in het leven geroepen is. Deze digitale munt wint steeds meer aan populariteit, vooral in het bedrijfsleven omdat er vliegensvlug wereldwijde betalingen mee gedaan kunnen worden. Bij deze transacties heb je niet te maken met verschillende banken, maar gaat het via een netwerk. In tijden van inflatie biedt de bitcoin veel voordelen en zekerheid. Bovendien kun je als gebruiker indien je met de Bitcoin wilt gaan betalen, snel aan de slag. Online kun je je bij een aanbieder als SATOS aanmelden en binnen no-time heb je een wallet ‘in handen’ met deze digitale munten erin, zodat je kunt beginnen met transacties doen. De Bitcoin koers staat moment op 32.475,06 Euro. Op internet kun je de Bitcoin koers elke dag zien om stijgingen en dalingen bij te houden.

Handelen in bitcoins met een hefboom

Bitcoin munten kun je dus kopen en verkopen. Maar misschien vind je dat je hiermee niet genoeg winst behaalt. In dat geval kun je ook handelen met een hefboom. Zo wordt je winst dus vergroot. Maar pas wel op voor verlies want dit wordt ook vergroot met zo’n hefboom. Handelen in bitcoins is leuk, maar is nooit geheel zonder risico. Bij sommige aanbieders kan je de grootte van zo’n hefboom zelf bepalen. Er is ook een mogelijkheid een rekening te openen bij een CFD broker. Dit houdt in dat je kunt handelen in diverse soorten digitale munten. Denk bijvoorbeeld ook aan Ethereum. Deze cryptovaluta biedt weer andere voordelen dan de Bitcoin.

Heel veel bedrijven willen investeren in bitcoin

Onlangs (augustus 2021) was in het nieuws dat bedrijven massaal willen investeren in Bitcoin. Ben jij ook zo’n bedrijf? Het zou kunnen zijn dat jij ook de voordelen van Bitcoin wilt meepakken. Volgens sommige experts is het een investering in de toekomst van een bedrijf. Toch is het belangrijk ook kritisch te zijn: gaat het handelen in bitcoins je echt winst opleveren? Experts laten weten dat het ook een stukje marketing is, omdat je bedrijfsnaam in de publiciteit komt als je handelt in bitcoins. Bedrijven hebben het gevoel dat wanneer ze bitcoins aanprijzen ze zichzelf een jeugdig en hip imago aanmeten hetgeen voordelig kan uitwerken voor de klantenbinding. Er zitten voordelen aan, maar vanwege de niet al te snelle transactiesnelheid heet het ook nadelen. Medewerkers van bijvoorbeeld SATOS kunnen je er nog veel meer informatie over geven!

Recent Nieuws