Datum:

Delen:

Auto-ongeluk gehad: wat nu

Related Articles

Een auto is een ontzettend handige uitvinding: je kan grote afstanden afleggen in een redelijke tijdsperiode en zelfs als de regen met bakken uit de hemel valt komt jij comfortabel en droog aan op je gewenste bestemming. Het is dan ook geen wonder dat auto’s bijna niet meer weg te denken zijn uit ons leven. Maar hoewel auto’s ontzettend handig zijn en een auto hebben bijna altijd wel van pas kan komen, zitten er ook nadelen aan al die auto’s die rondrijden. Hoe vaker je zelf in een auto zit en hoe meer andere auto’s er overal en altijd rond rijden, hoe groter de kans dat je ooit bij een ongeluk betrokken raakt helaas ook wordt. Met een beetje geluk kom je er met een krasje op de auto en een beetje schrik vanaf. Maar het kan ook zeer ernstige gevolgen hebben. Zo lopen per jaar ontzettend veel Nederlanders letselschade op omdat ze betrokken zijn geweest bij een auto-ongeluk. Wat moet je doen als jou dit ook overkomt?

Aansprakelijkheid

Wanneer je een ongeluk hebt gehad is het van belang om de veroorzaker aansprakelijk te (laten) stellen. Dit moet schriftelijk gebeuren via een schadeformulier of via een app. De aansprakelijke is verantwoordelijk voor alle kosten die redelijk gevonden worden. Als slachtoffer moet je zelf bewijs aandragen voor de schade die je hebt ondervonden. Het is daarom van belang om meteen langs een arts te gaan. Deze kan een schriftelijke verklaring afgeven dat de schade in directe relatie staat tot het ongeluk waar je bij betrokken bent geweest. Naast kosten voor de benodigde zorg, kan je ook redelijke kosten van juridische bijstand verhalen op de aansprakelijke. Kom je er niet samen uit met de aansprakelijke partij, dan kan het namelijk nodig zijn om naar de rechter te stappen. Hiervoor kan je hulp inschakelen van een letsel advocaat. Deze zal je helpen om de volledige schadevergoeding te krijgen. Omdat de letsel advocaat beter weet welke kosten je allemaal terug kan vragen en hoe je dit het beste kan aanpakken, lukt het beter dan als je het zelf probeert. Vaak kan je kosteloos geïnformeerd worden over de mogelijkheden.

Schadevergoeding

De schadevergoeding die een letsel advocaat voor je kan regelen, bestaat vaak uit veel meer dan alleen de medische kosten. Immers is het effect op je leven vaak ook veel groter dan een paar bezoekjes aan een arts. Zo kan het zijn dat je een aantal aanpassingen moet maken aan je huis of je auto, om te zorgen dat je ook na het ongeluk in je eigen huis kan blijven wonen en je auto kunt gebruiken. Ook hulp in de huishouding kan vergoed worden, indien je niet meer in staat bent dit zelf te doen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken, want het kan je een mooie en ook zeker nodige schadevergoeding opleveren.

Recent Nieuws