Datum:

Delen:

Van Der Valk hotels & iconische hotels in Vlieland

Related Articles

 

Een van de oudste en grootste hotelketens is Van Der Valk, echter weten maar weinig mensen wat over de oprichting en de geschiedenis van dit hotelketen. In deze blog gaan we in op leuke weetjes van het hotel om vervolgens de beste hotelkeuze van Vlieland te bespreken. Zeker nu tijdens corona willen we allemaal graag uitwaaien op een van onze mooie eilanden.

Leuke weetjes over Van der Valk Hotels

Van Der Valk hotels is het grootste hotelketen van Nederland. Begonnen in 1939 voor het begin van de Tweede Wereldoorlog breidde het hotelketen steeds sneller uit. De oprichter Martien van der Valk begon met de hotelketen door een kroeg uit te breiden naar een hotel. Inmiddels heeft Van Der Valk hotels al ruim 70 hotels over heel Nederland met 10.000 kamers. Van Der Valk hotels heeft ook uitstekend geholpen tijdens de coronacrisis, toen de coronacrisis begon lag de hotelbusiness natuurlijk op zijn gat. Van Der Valk heeft toen meerdere hotels beschikbaar gesteld voor corona patiënten, en dus werd de hotelketen als opvanghuis gebruikt. Inmiddels heeft de hotelketen ook stappen gemaakt buiten Nederland. Door de jaren heen zijn ze steeds groter geworden en zijn ze gaan groeien naar andere landen in Europa. Inmiddels zitten ze in Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg en Spanje. Daarnaast zijn er ook enkele hotels op andere locaties opgezet zoals de Verenigde Staten, Curaçao en Bonaire, echter gaat dit om maar een enkel hotel per locatie. Of Van Der Valk Hotels nog uitbreiding stappen gaat maken naar deze landen buiten Europa, daar zullen we pas in de toekomst achter komen.

De meeste bijzonderste hotels van Vlieland

Vlieland is een van de mooiste eilanden die ons land rijk is, dit eiland behoorde eerste tot Friesland, maar vanaf de Tweede Wereldoorlog behoort het tot de provincie Noord-Holland. Het heeft een breed assortiment aan unieke hotels, maar wij gaan nu in op de twee meest iconische hotels die Vlieland te bieden heeft om jouw ervaring op dit eiland nog beter te maken. Allereerst zijn de meeste Vlieland hotels gelegen in Oost-Vlieland en liggen ze allemaal vlak aan de zee. Een van de bijzonderste hotels gelegen in Oost-Vlieland is Hotel Zeezicht Vlieland, en de naam zegt het al: veel hotelkamers kijken uit op de zee. Daarom maakt een verblijf in dit hotel het helemaal af, aangezien de meeste Vlieland bezoekers naar Vlieland komen voor de stranden, duinen en natuurlijk de zee. Een ander erg mooie keuze is het WestCord Hotel de Wadden, ook dit hotel ligt in Oost-Vlieland en is met zijn luxe oubollige stijl een van de meest iconische hotels in Vlieland.  

 

Recent Nieuws